Tuetulle lomalle 21-26.8.2022

23.4.2022

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (MTLH) järjestää Stean tuella tuetun loman yhteistyössä Suomen Ehlers Danlos -yhdistyksen (Sedy) kanssa. Loma järjestetään kylpylähotelli Kunnonpaikassa Kuopiossa 21-26.8.2022 nimikkeellä Voimaa vertaisuudesta. Loma hakeakseen ei tarvitse olla Sedyn jäsen. 

Tuetut lomat on tarkoitettu henkilöille, joilla ei olisi muuten mahdollisuutta lomailla. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aiemmin saatu lomatuki.

Tuetut lomat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden , vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet . Loma on tarkoitettu omatoimisille aikuisille, eli lomailijan tulee selvitä itsenäisesti tai oman avustajan avulla.

Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa elämäntilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. 

Loman omavastuuosuus on 20€/vrk aikuisilta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneissa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma.

Jokainen lomaa hakeva täyttää MTLH:n lomatukihakemuksen. Hakemus löytyy osoitteesta www.mtlh.fi Hakemus pitää olla MTLH:lla viimeistään 21.5.2022. Avio-/avoparia kohden riittää yksi hakemus. Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle noin 2 kk ennen loman alkamista. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein.