Tuetulle lomalle 5.-10.7.2021

14.3.2021

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) järjestää tuetun loman yhteistyössä Suomen Ehlers-Danlos -yhdistyksen (Sedy) kanssa. Loma järjestetään Kuntoutumiskeskus Apilassa Kangasalla 5.-10.7.2021 nimikkeellä voimaa vertaisuudesta. Lomaa hakeakseen ei tarvitse olla Sedyn jäsen. 

Tuettu loma on tarkoitettu perheelle, jolla ei ole muuten mahdollisuutta lomailla. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä huomioidaan hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki.

Voimaa vertaisuudesta lomat on tarkoitettu perheille, joita yhdistää saman sairauden tai vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Loma on tarkoitettu omatoimisille perheille eli lomalle osallistuvien tulee selviytyä itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa. 

Voimaa vertaisuudesta-lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

Loman omavastuu on 20€/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta, Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. 1-3 vuotiaille on järjestetty (4x 2h) lastenhoito.

Jokainen lomaa hakeva täyttää henkilökohtaisesti MTLH:n lomatukihakemuksen. Se löytyy MTLH:n sivuilta www.mtlh.fi. Hakemus tulee toimittaa viimeistään 30.4.2021. Avio/avoparia kohden riittää yksi yhteinen hakemus. Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle noin kahta kuukautta ennen loman alkamista.Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein.

Lisätietoja: www.mtlh.fisirpa.otava@mtlh.fi tai puhelimitse 040 567 0628

MTLH sosiaalisessa mediassa: www.facebook.com/mtlhry, instagram @mtlhry#mtlhry, @MTLHry