Tuetulle lomalle 26.6.-1.7.2023

11.3.2023

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry( MTLH) järjestää Stean tuella tuetun loman yhteistyössä Sedyn kanssa. Loma järjestetään kuntoutuskeskus Kankaanpäässä 26.6-1.7.2023 nimikkeellä vertaisloma lapsiperheille. Lomaa hakeakseen ei tarvitse olla Sedyn jäsen.

Tuetut lomat on tarkoitettu henkilöille,  joilla ei ole muuten mahdollisuutta lomailla. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä huomioidaan hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki.

Vertaisloma on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistään saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. 

Vertaisloman tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

Loman omavastuu on 25e/vrk, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa,  lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma. 

Jokainen lomaa hakeva täyttää mtlh.n lomatukihakemuksen, joka löytyy osoitteesta www.mtlh.fi. Hakemus tulee toimittaa MTLH. lle viimeistään 3 kk ennen loman alkamista. Avio/avoparia kohden riittää yksi hakemus, mikäli haetaan samalle lomalle. Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle noin 2 kk ennen loman alkamispäivää. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenteri vuoden välein.