Hae Sedyn ja MTLH:n yhteistyössä järjestämälle tuetulle lomalle!

5.3.2020Voimaa vertaisuudesta -loma järjestetään tänä vuonna apua tarvitseville aikuisille. Vuoden 2020 loma pidetään Härmän kylpylässä 19.07.2020 -24.07.2020.

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) järjestää Stean tuella tuetun loman yhteistyössä Suomen Ehlers-Danlos yhdistyksen kanssa. Tuetut lomat on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole muutoin mahdollisuutta lomailla. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä huomioidaan hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin myönnetty lomatuki. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein. 

Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

Erityisloman omavastuuhinta 20€/hlö/vrk, alle 17v. lapset maksutta. Loma sisältää majoituksen, täysihoitoruokailut ja ryhmän lomaohjelman.

Lomaa voi hakea perheenjäsenen tai avustavan henkilön kanssa. Yhdistyksen jäsenyyttä ei edellytetä. Tieto kohderyhmään kuulumisesta tulee ilmaista hakemuksen perusteluissa. Huolellisesti täytetty hakemus ja avoin kuvaus elämäntilanteesta kertovat parhaiten loman hakemisen perusteista.

Avustaminen lomalla

Päivittäistä avustamista tarvitsevat hakeutuvat lomalle oman avustavan henkilön kanssa:

 • Omainen tai ystävä:
  Eri taloudessa asuva omainen tai ystävä täyttää oman lomahakemuksen perusteluineen.
  Lomakustannus: omavastuuosuus 20€/vrk.

 • Työsuhteessa oleva henkilökohtainen avustaja:
  Avustajan tiedot lisätään avustettavan lomahakemukselle.
  Henkilökohtaisen avustajan lomakulut (majoitus + ruoka) maksaa MTLH.
  Avustaja vastaa lomalaisen avustuksen tarpeesta loman ajan.

Hakuaika päättyy 19.4.2020. Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle noin kaksi kuukautta ennen loman alkamispäivää.

Hakemuslomake MTLH:n sivuilla.

 

Lisätietoja Minna-Kaisa Heinoselta, meili minttumantan@gmail.com

 

Härmän kylpylä