Hae Sedyn ja MTLH:n yhteistyössä järjestämää tuettua lomaa kesäksi!

16.2.2017


Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) järjestää RAY:n tuella tuetun loman yhteistyössä Suomen Ehlers-Danlos -yhdistyksen kanssa. Loma järjestetään 12.6.-17.6.2017 Kuntoutuskeskus Kruunupuistossa Punkaharjulla nimikkeellä Voimaa vertaisuudesta.

Vuodelle 2018 haetaan lapsiperhelomaa.

Voimaa Vertaisuudesta
-lomat (vuoden 2017 loma) on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Loma on tarkoitettu vaikeavammaisille aikuisille, oman avustavan henkilön kanssa.

Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

Tuetut lomat on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole muuten mahdollisuutta lomailla. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein korkeintaan kahden kalenterivuoden välein. Tukea myönnettäessä huomioidaan hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Lomaa hakeakseen ei tarvitse olla Sedy ry:n jäsen.

Loman omavastuuosuus on 20e/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma.

Jokainen lomaa hakeva täyttää henkilökohtaisesti MTLH:n lomatukihakemuksen. Hakemus tulee toimittaa MTLH:lle viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkamista. Avio-/avoparia kohden riittää yksi hakemus, jos lomaa anotaan yhdessä samalle loma-ajankohdalle. Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle noin kaksi kuukautta ennen loman alkamispäivää.

Hakemisohjeet:

Klikkaa tätä linkkiä. HUOM! Hakuaika päättyy 12.3.

Etsi listasta 12.6. alkava loma, jonka yhteistyökumppaniksi mainitaan Suomen Ehlers-Danlos -yhdistys ry. Klikkaa rivin lopusta "Lisää lomatoive". Loma siirtyy nyt sivun yläreunaan ja sen alle tulee teksti "Hae lomaa", jota klikkaamalla varsinainen hakulomake aukeaa. Voit samalla hakea max kolmelle eri lomalle. 

Täytä lomake huolellisesti. Hakemuksen perustelut ovat välttämättömät lomatuen myöntämiselle. Perusteluina ilmoitetaan ne taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset syyt, joilla perustellaan lomatuen tarvetta. Tulotiedot ilmoitetaan nettotuloina kuukaudessa sekä mistä tulot muodostuvat. Puolison tulot ilmoitetaan lomatukihakemuksessa vaikka lomatukea haettaisiinkin vain toiselle avo-/aviopuolisoista. Ilmoitettavat velat huomioidaan lomatuen myöntämisperusteena. Aikaisemmin saatu lomatuki tulee ilmoittaa hakemuksessa. Lomatukea ei voida myöntää kuin korkeintaan joka toinen vuosi!

Jos lomatuen hakija ei pärjää lomalla yksin, tulee hänen hankkia itselleen avustaja lomalle. Jos hakijalla on kunnan myöntämä avustaja, hänen kulunsa maksaa lomajärjestö. Avustajan tiedot kirjataan tällöin hakemukselle sille varattuun kohtaan. Avustajana voi toimia myös perheenjäsen, läheinen tai ystävä, jolloin avustajalle haetaan lomatukea.

MTLH:n puhelinpalveluaika on arkisin klo 9.00 – 13.00, numero on 010 2193 460.