EDS:n maailmanlaajuiset uudet diagnostiset kriteerit ja hoitosuositukset tuloillaan

13.5.2016

Maailman EDS-asiantuntijat kokoontuivat pohtimaan uusia diagnostisia kriteereitä sekä uusia hoitosuosituksia EDS:lle toukokuussa 2016.

New Yorkissa pidettiin toukokuun alussa nelipäiväinen kansainvälinen konferenssi lääketieteen ammattilaisille, Ehlers-Danlos Society International Symposium 2016. Tapahtuman päätavoite oli määritellä uudelleen kaikkien EDS-tyyppien diagnostiset kriteerit. Siellä oli myös tarkoitus saada aikaan kansainväliset hoitosuositukset.

Konferenssin puheenvuoroista julkaistiin Twitterissä kuvia ja tekstejä, mutta varsinaisia kriteereitä ja hoitosuosituksia joudutaan vielä odottamaan. Ensimmäisiä tietoja tulee luultavasti julkisuuteen jo heinäkuussa. Tällöin Baltimoressa USA:ssa järjestetään 14.-16.7.2016 suurelle yleisölle avoin Global Learning -konferenssia järjestämässä ollut Ehlers-Danlos National Foundation on Facebook-sivullaan kertonut, että heinäkuussa järjestettävässä Global Learning -konferenssissa julkaistaan mm. dia-esityksiä toukokuun tapahtumasta. Lopulliset tulokset julkaistaan tammikuussa 2017. Aikataulu on tämä tiedejulkaisussa ilmestymisen takia. Tiedejulkaisun artikkelit tarkistetaan vertaisarvioinnissa ennen julkaisua.

Heinäkuun Global Learning -konferenssia voi seurata Suomessakin ainakin Twitterin välityksellä, sillä tapahtumasta on luvattu live-twiittausta.

Fysioterapeutti Hanna Markkula, joka on kouluttaa terveydenhuollon ammattilaisia Suomessa, jakaa tuoreinta tietoa EDS:stä eteenpäin heille myös jatkossa. Suomen linjauksista muutosten suhteen ei Suomen Ehlers-Danlos yhdistyksellä ole tietoa, eikä tiedossamme ole, onko Suomesta osallistunut lääkäreitä New Yorkissa järjestettyyn konferenssiin.

Tarkistettuja lisäuutisia heinäkuulta blogista Hypermobiilia elämää.

Ehlers-Danlos Society International Symposium 2016
Ehlers-Danlos National Foundation Facebookissa
Ehlers-Danlos Society Twitterissä