Hae Voimaa vertaisuudesta -lomaa ensi kesäksi!

16.10.2015


Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) järjestää RAY:n tuella tuetun loman yhteistyössä Suomen Ehlers-Danlos Yhdistyksen kanssa. Loma järjestetään Kylpylähotelli Päiväkummussa Karjalohjalla 24.07.-29.07.2016 nimikkeellä Voimaa vertaisuudesta. Lomaa hakeakseen ei tarvitse olla Sedy ry:n jäsen.

Tuetut lomat on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole muuten mahdollisuutta lomailla. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä huomioidaan hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki.

Voimaa Vertaisuudesta -lomat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Loma on tarkoitettu omatoimisille aikuisille, eli lomalle osallistuvan tulee selviytyä lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa.

Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti

Loman omavastuuosuus on 20e/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma.

Jokainen lomaa hakeva täyttää henkilökohtaisesti MTLH:n lomatukihakemuksen. Hakemus löytyy osoitteesta www.mtlh.fi. Hakemus tulee toimittaa MTLH:lle viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkamista. Avio-/avoparia kohden riittää yksi hakemus, jos lomaa anotaan yhdessä samalle loma-ajankohdalle. Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle noin kaksi kuukautta ennen loman alkamispäivää. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein.