MTLH:n  TUETULLE LOMALLE KESÄLLÄ 2018

22.1.2018

Loma järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 22-27.7.2018. Lomaa hakeakseen ei tarvitse olla Sedyn jäsen.

MTLH:n  TUETULLE LOMALLE KESÄLLÄ 2018

 

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) järjestää STEAn rahoitustuella tuetun loman yhteistyössä Suomen Ehlers-Danlos –yhdistyksen (Sedy) kanssa. Loma järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 22-27.7.2018 nimikkeellä voimaa vertaisuudesta. Paikkoja on kymmenelle perheelle. Lomaa hakeakseen ei tarvitse olla Sedyn jäsen.

 

Tuetut lomat on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole muutoin mahdollisuutta lomailla. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä huomioidaan hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki.

 

Voimaa vertaisuudesta- lomat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Loma on tarkoitettu omatoimisille perheille eli lomalle osallistuvien tulee selviytyä itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa.

 

Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kauttavoimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

 

Loman omavastuuosuus on 20€/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma sekä ryhmän ohjelma.

 

Jokainen lomaa hakeva täyttää henkilökohtaisesti MTLH:n lomatukihakemuksen. Hakemus löytyy osoitteesta www.mtlh.fi. Hakemus tulee toimittaa MTLH:lle viimeistään 3 kuukautta ennen loman alkamista. Avio/avoparia kohden riittää yksi hakemus, jos lomaa haetaan yhdessä samalle loma-ajankohdalle. Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle noin 2 kuukautta ennen loman alkamispäivää. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein.